Om Mit Vadehav

Mit Vadehav er Nationalpark Vadehavets officielle undervisningsportal, udviklet i samarbejde med Vadehavets Formidlerforum. Mit Vadehav tilbyder gratis undervisningsmaterialer til skoler og ungdomsuddannelser samt aktivitetsbeskrivelser til børnehaver. Formålet er at børn og unge får viden om og kendskab til Vadehavsområdet fra de starter i børnehave til de forlader deres ungdomsuddannelse mange år senere.

For børnehaver

På Mit Vadehav kan du finde materialer til aktiviteter om, ved og i Vadehavet. Opgaverne er til mange temaer i læreplanerne - ikke kun det naturfaglige. Der er lagt vægt på at børnehavebørnene kommer ud og oplever naturen og kulturen.

Formålet er, at give børnehavebørnene viden om, og kendskab til, Vadehavsområdet, mens de arbejder med læreplanerne for børnehaven.  

Samarbejde med Grønne Spirer

Få det grønne flag! - Hvis I er medlem af Grønne Spirer, kan arbejdet med Mit Vadehav indgå i ansøgningen om det grønne flag.

Læs mere på Grønne Spires hjemmeside

For skoler

Formålet er, at give eleverne viden om, og kendskab til, Vadehavsområdet, mens de kan arbejde med folkeskolens faglige mål. Du kan finde materialer til undervisning om, ved og i Vadehavet til mange fag – ikke kun naturfagene. Der er lagt vægt på, at der arbejdes tværfagligt med emnet, samt at eleverne kommer ud og oplever naturen og kulturen. Opgaverne kan med fordel bruges som forberedelse til lejrskoler ved Vadehavet. 

IWSS - International Wadden Sea School

Den internationale vadehavsskole er et netværk af formidlere i alle tre vadehavslande, der samarbejder om at udvikle læringsmaterialer og formidle viden om Vadehavet til alle tre landes lokale elever.

For eleverne i de ældste klasser lægges der vægt på, at eleverne oplever, at Vadehavet ikke slutter ved grænsen, men fortsætter ned igennem Tyskland og helt til Den Helder i Holland.

Find materialer mm. på IWSS' hjemmeside

For ungdomsuddannelser

Det nyeste skud på Nationalparkens undervisningsportal er opgaver til ungdomsuddannelser. Opgaverne skal opfordre lærere og elever på ungdomsuddannelser til at bruge Vadehavets kultur og natur som basis for egne opgaver.

Projektet er udviklet i samarbejde med flere af vadehavsområdets ungdomsuddannelsesinstitutioner. Opgaverne til ungdomsuddannelser kan med fordel tilrettelægges i samarbejde med formidlingsinstitutionerne ved Vadehavet.

FN's Verdensmål

Nationalpark Vadehavet og Mit Vadehav bakker op om arbejdet med FN’s Verdensmål, hvad end det foregår i dagtilbud, skoler eller på ungdomsuddannelser. Derfor vil du kunne finde udvalgte verdensmålssymboler på en lang række opgaver på Mit Vadehav.

Du kan finde frem til opgaverne ved at søge på FN’s Verdensmål under Emneområde i søgefilteret.