NaturKulturVarde

Præsentation

NaturKulturVarde er aktiv i den nordlige del af Vadehavet med Ho Bugt, Skallingen, Blåvandshuk og Varde Å som formidlingsknudepunkter, samt Vardemuseernes udstillingssteder.

Vi udbyder både obligatoriske skoleforløb til elever fra Varde Kommunes skoler samt tilbud til lejrskoler og grupper, hvor vi tilpasser vores arrangementer til den enkelte gruppes ønsker og behov.

 

NaturKulturVarde tilbyder en lang række spændende formidlingsforløb fra børnehaveniveau til og med ungdomsuddannelser. Vi har adskillige udstillings- og formidlingssteder rundt omkring i Varde Kommune og formidler inden for en bred, kulturhistorisk vifte fra istid til nutid. 

Vi er altid klar på at tilrettelægge et forløb, der passer til jeres behov og ønsker. Kontakt os for at høre nærmere.

Her kan I læse om, hvad vi tilbyder på de forskellige lokaliteter og afdelinger: 

 

TIRPITZ, Tirpitzvej 1, 6857 Blåvand 

Oplev kanonbunkeren og den tyske besættelsesmagt på tæt hold. Lær om havets guld, ravet, der gemmer på mere end 40 mio. år gamle insekter. Udforsk 20.000 års dramatisk vestkysthistorie om redningsaktioner, dødemandsbjerge, vikinger, turisme og meget mere. 

 

FLUGT, Præstegårdsvej 21, 6840 Oksbøl

Besøg området hvor titusindvis af tyske flygtninge opholdt sig efter Anden Verdenskrig og bliv klogere på nogle af krigens konsekvenser. 

 

Vardemuseernes Magasin, Industrivej 19, 6840 Oksbøl 

Kom på opdagelse mellem Vardemuseernes mere end 80.000 museumsgenstande, hvor vi taler om både kulturhistorie og naturvidenskab.

 

Nymindegab Museum, Vesterhavsvej 294, 6830 Nr. Nebel 

Gå på opdagelse i Nymindegabmalernes fodspor og lær om det gamle, vestjyske fiskerleje, der ikke bare tiltrak fiskere men også malere og senere sommergæster. Du kan også besøge Tømrer Larsens hus og savmølle samt den nedgravede køkkenhave. 

 

Museum Frello, Kirkepladsen 1, 6800 Varde

I maleren Otto Frellos fantastiske, finurlige univers opstår spændingen mellem kunst og fidus. Detaljerigdommen er tryllebindende og indbyder til personlig fortolkning. 

 

Hjedding Andelsmejeri, Hjeddingvej 2, 6870 Ølgod

Kom helt tæt på verdens første andelsmejeri. Lær om andelstanken og fællesskrabets kraft. Følg smørproduktionen fra dengang til i dag. 

 

Hodde Gamle Skole, Letbækvej 1, 6862 Tistrup 

Tag plads i den lille, autentiske skolestue med anskuelsestavler, pulte og grifler. Her er der mulighed for at komme helt tæt på den vestjyske skoleordning fra 1800-tallet. 

 

Horns Rev Wind Farm Visitor Centre, Fyrvej 106, 6857 Blåvand 

Besøg udstillingen i den gamle fyrmesterbolig ved Blåvandshuk Fyr. Her kan du lære en masse om offshore windenergi og om havmølleparkerne Horns Rev 1, 2 og 3. Besøget kan afsluttes med en tur op i fyret. På en god dag kan havvindmøllerne ses fra land! 

 

Arkæologiske udgravninger 

I forbindelse med arkæologiske udgravninger åbner vi for skolebesøg. Hold øje med vores Facebook-side eller kontakt os for at høre, om der lige nu er en udgravning, I som skole kan besøge. 

 

Eksempler på forløb:

 

 • Obligatoriske skoleforløb - se mere på http://udforsk.dk
 • Skjulte dyr i Vadehavets bund - med greb og spand går vi på jagt efter skjulte dyr i vadebunden
 • Skallingen med dens specielle dyre- og planteliv
 • Langli - vadevandring i nationalpark og UNESCO Verdensarv - urørt natur, sæler og fugle fra Arktis
 • Natursafari og skattejagt i nationalparken, fx. med rejehov og vod på jagt i strandkanten efter hesterejer, fladfisk, og mange andre spændende dyr og planter, der lever i havet
 • Fugletræk og ringmærkning
 • Nordens guld - ravjagt på stranden
 • Vild mad i naturen - hvor vi bruger planter, fisk, skaldyr m.m. fra Vadehavet og herigennem fortæller om områdets fantastiske - og ofte skjulte - natur og historier
 • Varde Å - Vadehavets eneste tidevandsregulerede, større vandløb.
 • Formidling om Sønderside - spændende kulturhistorie
 • Kulturformidling om 2. Verdenskrig ved Blåvanshuk Fyr 

Pædagogisk profil

Pædagogisk profil

NaturKulturVarde arbejder ud fra en dialogbaseret tilgang, hvor vi bestræber os på at tilbyde undervisning, hvor børn og elever ud fra individuelle læringsforudsætninger kan deltage aktivt. 

Vores aktiviteter spænder bredt fra førskole-tilbud over grundskole og ungdomsuddannelser til offentlige ture og events for alle målgrupper og dækker hele Varde Kommune.

Entré

Vi opkræver normalt brugerbetaling - ring og få en uforbindende snak, et tilbud og en pris. Ingen brugerbetaling for skoleklasser i Varde Kommune, når forløbet indgår i obligatoriske forløb under ”Vi i Naturskolen”.

Kontakt
Ole Bækby Nielsen
26713985
Træffetid Hverdage kl. 8-16, fredag kl. 8-13
CVR
32914713