Lad dine elever få øjnene op for planterne ved Vadehavet ved at tage smagssansen i brug. I denne opgave lægges der op til et besøg ved Vadehavet kyst, hvor I sanker strandarve og efterfølgende sylter den i madkundskabslokalet. Strandarve har en mild smag af agurk og salt. Den kan syltes ligesom agurk og bruges på leverpostejsmaden, i en burger eller oven på en hotdog.
Forberedelse:
Tag med klassen på tur til en kyst ved Vadehavet.
Sank strandarve, men tag kun det, I behøver. En stor håndfuld pr. elev er rigeligt til smagsprøve.
Hvis strandarven ikke skal bruges samme dag, kan den opbevares i køleskabet i en skål. Den skal ligge tørt i skålen, dækket af et hårdt opvredet viskestykke.
Sylt strandarven efter opskriften, og nyd når den er afkølet eller dagene efter.
Børnehaveklasse
Naturfaglige fænomener: Eleven kan ud fra viden og erfaring færdes iagttagende i naturen
Matematisk opmærksomhed: Eleven kan anvende tal og geometrisk sprog i hverdagssituationer
Natur/teknologi
Efter 2. klasse
Undersøgelse: Eleven kan udføre enkle undersøgelser på baggrund af egne og andres spørgsmål
Efter 4. klasse
Undersøgelse: Eleven kan gennemføre enkle undersøgelser på baggrund af egne forventninger
Madkundskab
Efter 4./5./6./7. klasse
Fødevarebevidsthed: Eleven kan træffe begrundede madvalg i forhold til kvalitet, smag og bæredygtighed
Madlavning: Eleven kan anvende madlavningsteknikker og omsætte idéer i madlavningen
Måltid og madkultur: Eleven kan fortolke måltider med forståelse for værdier, kultur og levevilkår
Denne opgave kan med fordel inddrages i et målrette arbejde med FN’s Verdensmål 15, Livet på land.
Opskrift på syltet strandarve
Bestemmelsesark - Vadehavets planteliv