Opgave
Planteliv

Vadehavet kan spises - syltet strandarve

Billede

Beskrivelse

Lad børnene få øjnene op for planterne ved Vadehavet ved at tage smagssansen i brug. I denne opgave lægges der op til et besøg ved Vadehavets kyst, hvor I sanker strandarve og efterfølgende sylter den i børnehaven. Strandarve har en mild smag af agurk og salt. Den kan syltes ligesom agurk og bruges på leverpostejsmaden, i en burger eller oven på en hotdog. 

 

Forberedelse

  • Læs 'faktaark om strandarve', så du kan genkende planten og fortælle lidt om den.
  • Tag til en kyst nær skolen, og tjek at du kan finde planten.
  • Køb ingredienser til syltelage - og evt. noget tilbehør, så strandarven kan smages i forbindelse med et måltid.
  • Køb sylteglas eller bed børnene om at tage nogle tomme, rene syltetøjsglas med hjemmefra.

Sådan gør du

Tag børnene med på tur til en kyst ved Vadehavet.

Sank strandarve, men tag kun det I behøver. En stor håndfuld pr. barn er rigeligt til smagsprøve.

Hvis strandarven ikke skal bruges samme dag, kan den opbevares i køleskabet i en skål. Den skal ligge tørt i skålen, dækket af et hårdt opvredet viskestykke.

Sylt strandarven efter opskriften, og nyd når den er afkølet eller dagene efter. 

Praktisk information

Målgruppe
3 år
4 år
5 år
6 år
Læreplanstemaer
Krop, sanser og bevægelse
Natur, udeliv og science
Aktivitet
Ekskursion
Indenfor
Fokus
Planteliv
Vadehavet kan spises
Varighed
2-4 timer
Periode
Juni
Juli
August
September
Verdensmål
SDG

Opskrift på syltet strandarve