Vadehavet kan spises - syltet strandarve
Beskrivelse
Lad børnene få øjnene op for planterne ved Vadehavet ved at tage smagssansen i brug. I denne opgave lægges der op til et besøg ved Vadehavets kyst, hvor I sanker strandarve og efterfølgende sylter den i børnehaven. Strandarve har en mild smag af agurk og salt. Den kan syltes ligesom agurk og bruges på leverpostejsmaden, i en burger eller oven på en hotdog.
Forberedelse
- Læs 'faktaark om strandarve', så du kan genkende planten og fortælle lidt om den.
- Tag til en kyst nær skolen, og tjek at du kan finde planten.
- Køb ingredienser til syltelage - og evt. noget tilbehør, så strandarven kan smages i forbindelse med et måltid.
- Køb sylteglas eller bed børnene om at tage nogle tomme, rene syltetøjsglas med hjemmefra.
Sådan gør du
Tag børnene med på tur til en kyst ved Vadehavet.
Sank strandarve, men tag kun det I behøver. En stor håndfuld pr. barn er rigeligt til smagsprøve.
Hvis strandarven ikke skal bruges samme dag, kan den opbevares i køleskabet i en skål. Den skal ligge tørt i skålen, dækket af et hårdt opvredet viskestykke.
Sylt strandarven efter opskriften, og nyd når den er afkølet eller dagene efter.





