Museum Sønderjylland – Kulturhistorie Tønder

Præsentation

Kulturhistorie Tønder

Kulturhistorie Tønder har hjemme i den ældre del af bygningskomplekset, der bl.a. består af Porthuset fra det gamle slot, Tønderhus, med dets snoede trapper og fængselsceller.

Oplev i museets udstillinger det gode håndværk og den rigdom, der udsprang af Tønders placering som havne- og handelsby ved Vadehavet med fremragende eksempler på det sønderjyske kunsthåndværk af høj kvalitet, der kendetegner området: sølv, møbler, kniplinger, hollandske fliser og fajancer.

 

Tilbud til skoleklasser:

Undervisningsforløb ” Hollandske fliser”

De hollandske fliser har siden 1600-tallet pyntet væggene i køkkener og stuer i mange hjem i Vadehavsområdet. Fliserne er smukke at se på og de er fyldt med mønstre, farver og motiver.

Under besøget på museet, skal eleverne gå på opdagelse i museets imponerende samling af hollandske fliser. Sammen dykker vi ned i de historier, der gemmer sig bag flisernes mange motiver og mønstre. Eleverne skal høre om, hvordan fliserne blev lavet samt hvordan og hvorfor fliserne kom her til egnen. Den viden skal de bruge, når de skal på motivjagt i flisesamlingen.

Efterfølgende skal eleverne udvælge en flise, som de først skal tegne og senere digte en historie ud fra. Eleverne slutter af som flisemalere. De skal male deres egne fliser ud fra den viden de har tilegnet sig og med inspiration fra de fliser, de har arbejdet med i løbet af dagen.

Derudover tilbyder vi:

  • Omvisninger i museets udstillinger
  • Mange andre spændende undervisningstilbud som kan ses på Museum Sønderjyllands hjemmeside

 

Læs mere om Museum Sønderjyllands undervisningstilbud på https://msj.dk/uddannelse-laering/

Entré

Gratis entré for skoleklasser samt børn og unge under 18 år. Se priser for rundvisninger og undervisningsforløb på vores hjemmeside www.msj.dk

Kontakt
Museumsformidler Lars Nielsen
65370775